Traditioneel is ons leven verdeeld geweest in perioden van spelen, leren, werken en genieten van de oude dag met duidelijke overgangen. Als we gaan werken zoeken wij een baan die past bij onze opleiding. In het werk streven we naar de hoogst mogelijk positie op de carrièreladder en we wisselen een enkele keer van werkgever in onze tocht naar boven.

Al voor veel mensen klopt dit beeld niet meer, maar in de toekomst zal het zeker niet meer kloppen. Onderzoek wijst uit dat ons (werkzame) leven een andere invulling gaat krijgen. Waarbij fases geleidelijk aan in elkaar overgaan. We gaan steeds meer werkervaring opdoen tijdens onze opleiding en in onze werkfase blijven we doorleren. Maar veel belangrijker, een loopbaan is dan niet meer één lange doorlopende fase. De loopbaan zal bestaan uit meerdere etappes, dat kan er bijvoorbeeld zo uitzien:
- 1e baan (10-15 jaar).
- Heroriëntatie en gedeeltelijke omscholing (±1 jaar).
- 2e baan die overlap heeft met de eerste, maar toch anders is (10 -15 jaar).
- Heroriëntatie en gedeeltelijke omscholing (±1 jaar).
- 3e baan met meer nadruk op betekenisvol werk en geleidelijk aan minder werken (10-15 jaar).
- Geleidelijke pensionering waarbij je minder gaat werken met een verschuiving naar hobbies en vrijwilligerswerk.

Ook nu kun je op een kruispunt staan in jouw loopbaan. Ga ik zo door en word ik daar gelukkig van of wordt het tijd om de bakens te verzetten? Neem de tijd om daarbij stil te staan. Het gaat om belangrijke beslissingen, waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken. Graag begeleid ik je in een coachtraject in het kijken naar jouw talenten, sterke punten en ervaring en naar jouw ontwikkelmogelijkheden. Zodat je op basis van nieuwe inzichten het beste pad uitzet naar mooi werk.