logo vanFaassen M

Traditioneel is ons leven verdeeld geweest in perioden van spelen, leren, werken en genieten van de oude dag met duidelijke overgangen. Als we gaan werken zoeken wij een baan die past bij onze opleiding. In het werk streven we naar de hoogst mogelijk positie op de carrièreladder en we wisselen een enkele keer van werkgever in onze tocht naar boven.

Al voor veel mensen klopt dit beeld niet meer, maar in de toekomst zal het zeker niet meer kloppen. Onderzoek wijst uit dat ons (werkzame) leven een andere invulling gaat krijgen. Waarbij fases geleidelijk aan in elkaar overgaan. We gaan steeds meer werkervaring opdoen tijdens onze opleiding en in onze werkfase blijven we doorleren. Maar veel belangrijker, een loopbaan is dan niet meer één lange doorlopende fase. De loopbaan zal bestaan uit meerdere etappes, dat kan er bijvoorbeeld zo uitzien:
- 1e baan (10-15 jaar).
- Heroriëntatie en gedeeltelijke omscholing (±1 jaar).
- 2e baan die overlap heeft met de eerste, maar toch anders is (10 -15 jaar).
- Heroriëntatie en gedeeltelijke omscholing (±1 jaar).
- 3e baan met meer nadruk op betekenisvol werk en geleidelijk aan minder werken (10-15 jaar).
- Geleidelijke pensionering waarbij je minder gaat werken met een verschuiving naar hobbies en vrijwilligerswerk.

Ook nu kun je op een kruispunt staan in jouw loopbaan. Ga ik zo door en word ik daar gelukkig van of wordt het tijd om de bakens te verzetten? Neem de tijd om daarbij stil te staan. Het gaat om belangrijke beslissingen, waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken. Graag begeleid ik je in een coachtraject in het kijken naar jouw talenten, sterke punten en ervaring en naar jouw ontwikkelmogelijkheden. Zodat je op basis van nieuwe inzichten het beste pad uitzet naar mooi werk.

Uit onderzoek* onder werknemers is gebleken dat slechts 13% een goede balans ervaart tussen werk en privé. Bij mensen met kleine kinderen ligt dat nog lager. Er zijn fases in je leven waarin je veel ballen in de lucht moet houden. Je wilt je werk goed doen, voldoende tijd hebben voor je partner, voor je jonge kinderen, voor pubers in ontwikkeling, voor het verzorgen van je vader of moeder, voor je hobby, noem maar op. Als er dan ook nog stress op het werk is, doordat jouw werk niet goed aansluit op jouw capaciteiten, je problemen hebt met je leidinggevende of de werkdruk te hoog is, dan wordt het allemaal teveel. 
Dan is het tijd om goed voor jezelf te zorgen, om de zaken op een rijtje te zetten, ook al heb je het al zo druk. Ik ondersteun je graag in dit proces. In een aantal coachgesprekken inventariseren we jouw problemen, onderzoeken de mogelijkheden tot verbetering en ga je zelf aan de slag met acties. Samen bespreken we de voortgang tot je de regie over jouw leven weer stevig in eigen hand hebt.

*(2012 - SIB, Maurice de Hond)

Je werkt al lang bij hetzelfde bedrijf of je bent juist vaak van baan veranderd de laatste jaren. Je vraagt je af of je wel op de goede plek zit. Is dit het werk dat het beste bij mij past en hoe lang wil ik dat blijven doen? Ga ik met plezier naar mijn werk? Nu de arbeidsmarkt gunstig is, wordt het tijd om stil te staan bij jouw loopbaan. Heb je goed in kaart wat jouw talenten en sterke punten zijn en van welk type werk je blij wordt? En heb je zicht op jouw mogelijkheden in de arbeidsmarkt? Vragen die belangrijk zijn als je 30 of 40 bent, maar ook als je 50 bent, want dan heb je nog een flink deel van jouw loopbaan voor de boeg.

Jouw doel is leuk, afwisselend en uitdagend werk wat goed bij jou past en natuurlijk ook goed betaald wordt. Als je dat doel wilt bereiken, doe jezelf dan een loopbaantraject cadeau. In zo’n coachingstraject krijg je zicht op jouw persoonlijkheid, talenten en sterke punten en welk werk het beste bij jou past. Zodat jij werk vindt waar je blij van wordt. Zo’n loopbaantraject bestaat uit 5-7 gesprekken van 1½ uur en is een investering van 700 - 1.000 euro. Je hebt er je hele leven plezier van! Je kunt eventueel jouw werkgever vragen om bij te dragen.

Als je wilt blijven werken met plezier tot aan je pensioen, dus duurzaam inzetbaar wil zijn, sta dan op tijd stil bij jouw loopbaan. Als je wacht tot na je vijftigste en het aan jouw werkgever overlaat om jouw loopbaan uit te stippelen, is de kans groot dat het niet goed loopt.

Om duurzaam inzetbaar te zijn, is het noodzakelijk om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling van jouw werk. Houd in de gaten hoe de markt zich ontwikkelt waarin jij werkt. Wat is de behoefte aan mensen zoals jij over 5-10 jaar? En kijk hoe jouw bedrijf zich ontwikkelt. Verwacht je reorganisaties, komen er nieuwe werkmogelijkheden, worden er vestigingen gesloten of komen er nieuwe? Ben jij voldoende opgeleid en welke opleiding heb je nog nodig om te kunnen doorgroeien? Is het goed om ander werk te zoeken dat beter aansluit op jouw talenten en sterke punten? Ga hiermee actief aan de slag. Graag begeleid ik dit proces met coaching. Dat kun je vanuit jezelf doen, onafhankelijk van jouw werkgever. Je kunt er ook voor kiezen om jouw werkgever te vragen om een coachingstraject. 

 

Contact

Van Faassen Coaching
Agro Business Park 32
6708 PW Wageningen

Bel 06 531 958 30

of

Neem contact op

Rivier

Doe jezelf een coachingstraject cadeau

Na het invullen van onderstaande formulier neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Naar boven